Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

 

 

 

Анкети

Какво мислите за съвместния живот без брак?

Виж резултатите

- +Размер на текста:

Съвети за грим за булки

Боби Браун, професионална фризьорка и гримъор, представя своите съвети за грим за булки за тази година. Според нея булката трябва да бъде ослепителна.

сватбен гримСватбеният ден не е момента да сменяш своя образ или да изпробваш нови тенденции. Твоят вид трябва да бъде съвременен, защото не искаш да се видиш после на снимките си демоде, но не се и изменяй до неузнаваемост. Гримът, който ще имаш в деня на сватбата трябва да е подобен на вечерен, празничен грим, като бъде малко по-подчертан от обикновено и с по-наситени цветове (дори ако сватбата е дневна). Ето ги и основните съвети на Боби Браун:

  1. Нанеси приятен тон руж – бледо розов, ако лицето ти е бяло и наситено розово, ако си мургава.

  2. Неутрални и кафяви цветове за устните могат да ти изиграят лоша шега за снимките. Ако си свикнала да използваш тези цветове, постави ги като основа, като върху тях сложиш по-наситен розов тон.

  3. Освети кожата, намираща се под веждата със сенки с бял цвят за светлата кожа и тон ванилия – за по-тъмните.

  4. Спирала Waterproof (водоустойчива и за по-продължително действие) за сълзи и емоции през деня;-)

  5. Сенките трябва да са светли и средно тъмни цветове. Избягвай много тъмните сенки.

Оформи веждите със сенки и пинсета, без да ги напудряте прекалено.

  1. Дори да смесиш няколко вида червила, запази едно, което да нанасяш по време на сватбения ден тогава, когато е нужно.

  2. Използвай фон дъо тен, за да изравниш тена на лицето и деколтето. Лицето ти трябва да има същия тен като останалата част от тялото ти. Не много от грима на деколтето си, тъй като има опасност да изцапаш роклята.

  3. Не използвай грим със седефен нюанс, защото е по-нетраен и блести прекалено много при снимане.

  4. Изисквай винаги една или няколко проби предварително при наемането на професионален гримьор. Изненадите в деня на сватбата не са за предпочитане.

  5. Прозрачен розов тон за лака за нокти стои естествено и свежо. Освен това е лесно да се нанесе отново в случай, че се олющи.

  6. Ако желаеш екстравагантна прическа, сега е момента. Въпреки че първо помисли за нещо по-естествено и ниско прибрано коса. Важно е да бъдеш себе си и да се чувстваш удобно. Добре е да направиш първата проба за прическа с булото или диадема, с които ще бъдеш в сватбения ден.

  7. Стресът от дните преди сватбата се отразяват най-бързо на кожата. За да бъде лицето ти свежо, спи достатъчно часове и пий много вода. Правенето на упражнения, разходките, ваната или масажът ще ти помогнат да се отпуснеш.

  8. Избери ароматът, който най-много ти харесва. За по-продължително действие използвай след душа същата гама крем за тяло. Пръсни от парфюма зад коленете, върху китките, глезените и зад ушите си.

Това, което НЕ трябва да правиш:

  1. Почистване на лицето седмица преди сватбата.
  2. Да се печеш много на слънце. Едно зачервено лице или следи от банския ще бъдат смешни на снимките.
  3. Ако в дните преди сватбата ти излезе пъпка, не я пипай. Кожата ти ще се успокой, ако оставиш проблемът да се разреши сам.
  4. Да си подстрижеш косата или да й смениш драстично цвета през седмиците преди сватбата.

Нагоре   На горе

Автор: Svatbata.bg

Ключови думи