С минимум продукти-максимум резултат

Топлото време и слънчевите летни емоции все по-често ви задържат навън по цял ден. Ето защо преди да излезете трябва да се погрижите безупречния ви вид да се запази толкова дълго, колкото ви е необходимо. Но по-тежките и плътни форми на макиаж са крайно неподходящи за горещото и влажно лято, защото задушават кожата и създават неприятни усещания. Затова избирате леки гримове, с които упорито пълните и без друго претъпканата си с излишни неща дамската си чанта за да подновявате грима на всеки час-два.

В действителност за да поддържате свежия си и безукорен вид не е необходим за вземате всички гримове със себе си. Ето как с минимум продукти да постигнете максимум резултат.

Ако не носите пудра, а лицето ви започне да лъщи, попийте го с мека хартиена кърпичка.

Ако носите спирала за мигли, то тя може да се използва и за молив за очи. Достатъчно е да оцветите с туша памучна клечка и да нанесете контура по клепачите.

Ако носите сенки за очи, те също могат да ви послужат като молив за очи – сгънете хартиена кърпичка, така че да се получи връхче. Потопете го в сенките и нанесете непосредствено над миглите.

Ако носите руж, можете да го използвате и като сенки за очи. Нанесете го по целия клепач. Излишното количество ще падне само и цветът ще се задържи само върху най-изпъкналата част на клепача.

Ако носите червило, не го използвайте за руж или сенки за очи. Някои червила съдържат пигмент, които при контакт с ярка слънчева светлина могат да оставят за дълго неотстраними пигментни петна по кожата.

Прозрачния гланц за устни може да се нанася върху скулите и на слепоочията – така се получава приятен и съблазнителен блясък.

Възползвайте се от многофункционалните продукти – очи, устни, скули. Те могат да бъдат под формата на стик, в течна или в компактна форма. Така ще поправяте грима си по-бързо, а и тоновете върху лицето ви ще си отиват идеално.

За да не носите навсякъде шишенцето с любимия ви парфюм, използвайте мокри ароматизирани кърпички за да се освежават и парфюмирате по всяко време.

В зависимост от това какъв грим използвате най-често, вземете със себе си най-много два продукта и тръгвайте смело към многобройните забавления, които предлага лятото.

 

                                                        Невена Николова - Nikkol





{START_COUNTER}