Направете си бърза и лесна пролетна прическа

 

След дългите студени месеци, косата ни изглежда изтощена и безжизнена. Иска ни се да изглеждаме добре, но нямаме нито време, нито средства за скъпи козметични процедури. С настъпващата пролет е време стегнатата и вечно прибрана коса да бъде свободно разпусната, за да може вятърът да играе с къдриците й. Ето как с много малко усилия и за кратко ще се сдобиете със свежа, непринудена и лесна за поддържане прическа.

 

Измийте косата си и нанесете балсам, като избягвате корените на косата. Използвайте подхранващи билкови продукти за да възвърнете блясъка на гривата си.

 

Леко подсушете косата си с хавлиена кърпа, след това наведете глава и срешете косата напред. Използвайте сешоара за да подсушите косата изцяло, без да се изправяте. Това ще придаде обем и въздушност на прическата.

 

Срешете косата и докато главата е наведена напред, нанесете неголямо количество пяна със средна фиксация за блясък, като започнете отзад напред. Размачкайте кичурите без да ги изправяте. Ако косата ви е естествено чуплива, можете да използвате пяна за къдрава коса. Така ще се сдобиете с приятно начупени къдри, създаващи впечатление за обем и свобода на косата. Ако косата ви е права, навийте я на няколко едри ролки и изсушете отново със сешоара.

 

Можете да наблегнете на предните кичури като им сложите допълнително пяна. Оформете желаната форма с пръсти и изсушете. Когато прическата придобие желания вид, напръскайте със спрей за естествен блясък и лека фиксация.

 

                                                 Невена Николова - Nikkol

{START_COUNTER}